Nagycsoportosok búcsúja

Június első hetében, nagycsoportosaink, egy évzáró műsor és búcsúuzsonna keretében, elbúcsúznak az óvodától. Szeretettel meghívják erre az alkalomra a vezető óvó nénit, szüleiket, testvéreiket, nagyszüleiket, rokonaikat, kik ezt az alkalmat nagy örömmel várják.

Szépen feldíszítik szeretett csoportszobájukat, teraszukat. Ünnepi műsorral készülnek: versekkel, táncokkal, dramatizálásokkal, énekekkel köszönnek el, melyek az óvodáról, az iskola várásáról szólnak.

Az iskolába induló gyerekeket elbúcsúztatják a középső csoportosok is, akik titokban tanulják a búcsúzó éneket, verset. A műsor után feldíszített asztal várja a gyerekeket (sok-sok segítséget nyújtanak a szülők) melyen sok-sok finomság van: torta, jégkrém, különböző sütemény, inni való. Kapnak személyre szóló ajándékokat, melyben egy kis útravaló van, tartalma változó. A vendégek a gyerekeknek virágcsokorral, plüss állattal kedveskednek.

A jó hangulatban sokáig vidáman játszanak, énekelnek, nehezen hagyják el a kedves óvodánkat, a velük évekig szeretettel foglalkozó felnőtteket.