Állatok világnapja

Október 4-e az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc ünnepe. Ekkor tartjuk az állatok világnapját. Óvodánkban több éves hagyománya van ennek a napnak. Szeptember és október hónapban több csoportunk látogat el az állatkertbe, vagy a Vadasparkba.

Óvodánk tornatermében rendezzük meg az állatkiállítást. A terem hangulata is kapcsolódik ehhez, állatok képei díszítik a falakat. Az állatok ketrecben, akváriumban vannak. Volt itt már szibériai mókus, tarantella pók, érdekes madarak, liba, kacsa, tyúk, pulyka. A felelős óvó néni röviden bemutatja az állatokat, hol élnek, mi a nevük, mi fedi testüket, mivel táplálkoznak.

A témához kapcsolódó szaktudású előadókat is szoktunk hívni ierre a napra, akik érdekes, különleges dolgikat mutatnak, mondanak. a gyerekeknek. Az egész hét az állatok jegyében telik el, állatos verseket, meséket tanulnak, állatokról szóló dalokat énekelünk. Képeskönyveket nézegetünk, diát vetítünk, állatokról tablót készítünk, és egyes csoportok a Tropikáriumba is ellátogatnak.